BOUNCE BACK FOR HOPE

Covid-19 stopte ons helaas in volle voorbereiding van de race … geen 20km door Brussel in 2020 en dus geen fondsenwerving. Maar we geven  niet op, staan stevig in onze loopschoenen en veren terug want meer dan ooit hebben jongeren met kanker onze steun nodig en meer dan ooit willen we ons inzetten voor de vechtende families en de zorgteams !

Hoe ? Met de verkoop van een solidaire voetballen.

De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan projecten op de kinderhemato-oncologie afdelingen van onze 3 partnerziekenhuizen.
We verkopen onze voetballen aan 35 € stuk. 
Voor elke gekochte voetbal, wordt 10 €* gedoneerd aan de ziekenhuizen. 

* Minimum bedrag per voetbal, waarschijnlijk meer, afhankelijk van het aantal bestelde voetballen.

>> KOOP EEN OF MEERDERE VOETBALLEN <<

HET VERHAAL ACHTER ONZE VOETBAL

E

Kleurrijk, pittig, artistiek … we willen met deze voetbal een positieve boodschap van hoop overbrengen.

11 kinderen en kunstenares Barbara Greindl tekenden deze voetbal volledig met de hand. Ze tekenden een leeuw omdat het symbool staat voor kracht, moed en zelfvertrouwen. De leeuw is de meest moedige en onverschrokken vechter om de uitdagingen van het leven aan te gaan. We hebben allemaal een leeuw in ons die opkomt/brult wanneer we ziek vallen. De leeuw die de kinderen tekenden, is sterk en vol leven. Duizenden gezonde cellen komen uit zijn manen om de nodige energie en innerlijke kracht te brengen om te genezen.

Deze voetbal wordt geproduceerd in een ‘fair-trade’ fabriek. De materialen die tijdens de productie worden gebruikt, bevatten geen ftalaten en de gebruikte verven voldoen aan de Europese normen voor spellen en speelgoed (EN-71-inkten). Elke voetbal wordt geleverd in een biologisch katoenen zakje. Deze bal voldoet aan de internationale wedstrijdnormen. Het is een voetbal van Match-kwaliteit.

LEVERING VAN DE BALLEN

De bestelde en betaalde voetballen zijn op te halen bij

Run for Hope
Hoevestraat 11
3090 Overijse.


De kosten voor de verzending van de voetballen per post (enkel in België !) zijn voor rekening van de kopers (+7,50 €).

WAARVOOR DIENT HET GELD ?

1 gekochte voetbal  = 10 €* voor de 2020 projecten van Run for Hope op de kinderhemato-oncologie afdelingen van UZ Leuven, Saint-Luc Brussel en UKZKF Brussel. 

* Minimum bedrag per voetbal, waarschijnlijk meer, afhankelijk van het aantal bestelde voetballen.

PROJECTEN 2020

E

MASSAGES
Massages aanbieden aan de patiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. En de ouders leren hun kind te masseren om op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind. (UZ Leuven en Saint-Luc Brussel)

KANJERKETTING
Kanjerkralen schenken. Na elke ingreep (chemo, radiotherapie, punctie, bloedtransfusie, stamcel- en beenmergtransplantatie, …), krijgt het kind in behandling voor kanker een bijhorende kraal. Al deze kralen vormen stilaan een mooie, kleurrijke ketting die symbool staat voor de afgelegde weg en het persoonlijk verhaal van het kind. (UKZKF Brussel)

GROOT AQUARIUM
Een groot aquarium schenken. Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en heeft als verdienste het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties te beperken. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen. (UZ Leuven)

THERAPIE MET DIEREN
Therapiesessies met dieren aanbieden in het ziekenhuis aan jonge patiënten met angstaanvallen, verlies van zelfvertrouwen of die moeite hebben met het uiten van hun emoties. (Saint-Luc Brussel)

LEGO MINIATUUR VAN DE PROTONTHERAPIE
Aan elk kankerpatiëntje, doorverwezen naar Leuven voor protontherapie, een LEGO-model van het protontherapietoestel schenken, zodat artsen het op een speelse manier vertrouwd kunnen maken met de behandelingsruimte en het bestralingstoestel.
Het ParTICLe Proton Therapy Center is het resultaat van een samenwerking tussen 5 Belgische universitaire ziekenhuizen en verwelkomt patiënten van alle oncologieafdelingen van het land.

OVER DE PROJECTEIGENAAR

RUN FOR HOPE

Run for Hope is een team van 250 lopers die elk jaar de 20km door Brussel lopen ten voordele van kinderen en jongeren met kanker. 

Run for Hope-lopers geven extra draagwijdte aan elke afgelegde kilometer door fondsen te werven om projecten te financieren die het dagelijks leven van jonge patiënten verzacht, hun welzijn en kwaliteit van leven verbetert, zowel tijdens als na de behandeling.

Onze aanpak is 100% vrijwillig en donaties worden 100% besteed aan de verwezenlijking van de geselecteerde projecten binnen de 3 partnerziekenhuizen.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan ons filantropisch initiatief.

KUNSTENARES BARBARA GREINDL

Barbara Greindl, Belgische kunstschilderes en beeldhouwster, medeoprichtster van de tentoonstellingen ‘We Are Artists’, restauratrice van oude schilderijen, begeleidde ons project met een warm hart en veel enthousiasme.

Ze wijdde één van haar artiestieke zomerworkshops aan ons project en begeleidde 11 kinderen in hun creatief proces dat resulteerde in deze prachtige solidaire voetbal. 

Dank aan de 11 artiestjes : Alexandre, Alice, Astrid, Carla, Délia, Donatienne, Henri, Julien, Louise, Lucie et Sacha.

Kunst dringt zich op, moet je delen, beleven, zet alles op zijn kop, transformeert, brengt rust … Lang leve Kunst !
–>  www.barbaragreindl.com

BEDANKT !

Zonder jullie bestaan onze projecten niet !
Jullie zijn de geweldige supporters van onze acties ten voordele van kinderen en jongeren met kanker en de vaandeldragers van onze mooie gemeenschap.

Jullie steunen onze projecten door deze solidaire voetballen te kopen !
Namens het hele Run for Hope-team : BEDANKT !

>> KOOP EEN OF MEERDERE VOETBALLEN <<