Ons verhaal en organisatie


2017

Run for Hope werd opgericht in 2017, op initiatief van Véronique Forgeur. Geconfronteerd met kinderkanker, beslist ze een team lopers samen te stellen en deel te nemen aan de 20km door Brussel om fondsen te werven om kinderen met kanker te steunen en te begeleiden. Talrijke vrienden mobiliseren zich en zeer snel wordt de sportieve uitdaging een fantastisch filantropisch avontuur !

28 mei 2017 : een team van meer dan 50 lopers loopt de 20km door Brussel en zamelt, dankzij de gulle steun van meer dan 300 donateurs, meer dan 37 000 euro in ten voordele van de afdeling kinderhemato-oncologie van de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel. Met dit bedrag werden meerdere projecten gefinancierd :
– een zorg- en welzijnszaal,
– een nieuwe batterij neurologische en logopedische testen,
– een openlucht uitstap en een Sinterklaasfeest,
– de praatgroep voor families van kinderen die de strijd tegen kanker verloren hebben.

Antoine de Spoelberch, wordt lid van de organisatie om de financiële aspecten nauwgezet op te volgen.

2018

Run for Hope groeit en voor haar 2de deelname aan de 20km door Brussel, beslist het team te lopen voor de afdeling kinderhemato-oncologie van 2 ziekenhuizen : het Universitair Ziekenhuis Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel.

Daphné Mertens, geraakt door dit goede doel, wordt lid van de organisatie.

Hélène Janssen, geconfronteerd met kinderkanker, wordt lid van de organisatie.

Fran Miolée, eveneens geconfronteerd met kinderkanker, wordt lid van de organisatie.

27 mei 2018 : een team van meer dan 180 lopers loopt de 20km door Brussel en zamelt, dankzij de gulle steun van meer dan 900 donateurs, meer dan 75 000 euro in.
Met dit bedrag werden meerdere projecten gefinancierd :
– 1 jaar muziektherapie in het ziekenhuis (UZ Leuven),
– financiële steun aan het project “The Donkey Campus” van de vzw De Kampenhoeve,
– 2 virtual reality headsets (Saint-Luc),
– 1 jaar kanjerkralen voor de kanjerketting (Saint-Luc),
– een 1ste deel van de financiering van de tuin in het toekomstig Koning Albert II Instituut (Saint-Luc),
– 2 morfinepompen van de laatste generatie (Saint-Luc, Thuiszorg),
– revalidatiemateriaal, taal- en ontwikkelingsspelletjes, logopedische testen, … (Saint-Luc),
– financiële steun aan de vzw “La Boite à Courage” (Saint-Luc).

30 september 2018 : Team Mamyvette, junior team van Run for Hope, bestaande uit 50 kinderen (jonge patiënten in remissie en genezen, alsook hun neven, nichten en beste vrienden) neemt deel aan de 1ste editie van de solidariteitsrace Run to Kick. De kinderen hebben 2, 5 of 10km gelopen en, samen met de gulle steun van Mamyvette,  10 000 euro ingezameld om onderzoek op gebied van kinderkanker te bevorderen.

2019

Run for Hope blijft groeien en voor haar 3de deelname aan de 20km door Brussel loopt het team opnieuw voor de afdeling kinderhemato-oncologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel. Run for Hope loopt eveneens voor organisaties die familieleden (ouders, grootouders, broers en zussen) van kankerpatiëntjes begeleiden buiten het ziekenhuis.

19 mei 2019 : een team van meer dan 250 lopers loopt de 20km door Brussel en zamelt, dankzij de gulle steun van meer dan 1 300 donateurs, meer dan 100 000 euro in.
Met dit bedrag werden meerdere projecten gefinancierd :
– het project ‘KIK FIT’ : materiaal voor bewegingslessen in groep in het ziekenhuis : bewegingsparcours, circuit-trainingen, fitness, stretching, balsporten, … Virtuele fietstochten in de isolatiekamers en hinkelparcours, fit-o-meter en game bikes op de afdeling (UZ Leuven),
– financiële steun aan de vzw “SuperkrachtigLekker” voor het boek ‘Powah! Good food voor kleine en grote superhelden’,
– het 2de en laatste deel van de financiering van de tuin in het toekomstig Koning Albert II Instituut (Saint-Luc),
– sessies diertherapie in het ziekenhuis (Saint-Luc),
– verlenging van de virtual reality headsets (Saint-Luc),
– begeleiding van de ouders van kankerpatiëntjes buiten het ziekenhuis
(Keloa),
– begeleiding van de boers en zussen van kankerpatiëntjes buiten het ziekenhuis (Tri-Angles).

29 september 2019 : Team Mamyvette, junior team van Run for Hope, bestaande uit 75 kinderen (jonge patiënten in remissie en genezen, alsook hun neven, nichten en beste vrienden) neemt deel aan de 2de editie van de solidariteitsrace Run to Kick. De kinderen hebben 2, 5 of 10km gelopen en, samen met de gulle steun van Mamyvette,  25 000 euro ingezameld om onderzoek op gebied van kinderkanker te bevorderen.

2020

Run for Hope zet haar ontwikkeling verder en voor haar 4de deelname aan de 20km door Brussel loopt het team voor de afdeling kinderhemato-oncologie van 3 ziekenhuizen : het Universitair Ziekenhuis Leuven, de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF).

Louis Kindt wordt lid van de organisatie, in nagedachtenis van zijn broer.

Marie de Biolley, geraakt door dit goede doel, wordt lid van de organisatie.