Onze projecten 2020

Welzijn massages (UZ Leuven & UZ Saint-Luc Brussel)
We hebben massages geschonken aan de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. Bepaalde massage technieken aanleren aan de ouders, helpt hen op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind.

Projet 100% gerealiseerd

Groot aquarium (UZ Leuven & CU Saint-Luc Brussel)
We hebben een groot aquarium geschonken. Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en beperkt het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen.

Projet 100% gerealiseerd

KanjerKralen voor de KanjerKetting (Huderf & CU Saint-Luc Brussel)
We hebben KanjerKralen geschonken aan de patiëntjes om hen aan te moedigen. Na elke ingreep (chemo, radiotherapie, punctie, bloedtransfusie, stamcel- en beenmergtransplantatie, …), krijgt het kind in behandeling voor kanker een bijhorende kraal. Al deze kralen vormen stilaan een mooie, kleurrijke ketting die symbool staat voor de afgelegde weg en het persoonlijk verhaal van het kind.

Projet 100% gerealiseerd

Virtual Reality headsets (CU Saint-Luc Brussel)
We betalen de jaarlijkse vergoeding voor het onbeperkt gebruik van de software licenties van de 2 Virtual Reality headsets die we in 2018 geschonken hebben (dagziekenhuis en thuiszorg). Virtual Reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van angst, pijn en ongemak bij jonge patiënten tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke ingrepen. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. Het is een vorm van hypnose.

Projet 100% gerealiseerd

Therapiesessies met dieren (CU Saint-Luc Brussel)
We hebben in het ziekenhuis therapiesessies met dieren geschonken aan jonge patiënten met angstaanvallen, verlies van zelfvertrouwen of die moeite vertoonden met het uiten van hun emoties.

Projet 100% gerealiseerd

LEGO miniaturen van de protontherapie (ParTICLe, Proton Therapy Center)
We hebben aan elk kankerpatiëntje, doorverwezen naar Leuven voor protontherapie, een LEGO-model van het protontherapietoestel geschonken, zodat de artsen het op een speelse manier vertrouwd kan maken met de behandelingsruimte en het bestralingstoestel. Het ParTICLe Proton Therapy Center is het resultaat van een samenwerking tussen 5 Belgische universitaire ziekenhuizen en verwelkomt patiënten van alle oncologie afdelingen van het land.

Projet 100% gerealiseerd