Projecten 2023

KANJERKETTING
Kinderen in kankerbehandeling aanmoedigen met kanjerkralen. Na elke ingreep (chemotherapie, radiotherapie, operatie, bloedtransfusie, beenmergtransplantatie, …), krijgt het kind een bijhorende kraal die symbool staat voor de ingreep. Al deze kralen vormen samen een mooie en kleurrijke ketting die het ziektetraject van het kind weergeeft. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel & Saint-Luc Brussel)
VIRTUELE REALITEIT
De virtual reality kits bestendigen die Run for Hope in 2018 gefinancierd heeft door de jaarlijkse licentievergoeding van de Oncomfort-software te betalen. Virtual reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van de angst, het verzachten van de pijn en het verminderen van het ongemak van de patiënt tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke zorg. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. Het is een vorm van virtuele hypnose. (Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)
AQUARIUMS
De grote aquariums onderhouden die Run for Hope in 2020 en 2021 financierde binnen de hemato-oncologie afdeling van UZ Leuven en Saint-Luc Brussel. Een minutieus en regelmatig onderhoud van de aquariums door een professional is essentieel in een ziekenhuisomgeving.
Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en beperkt het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen. (UZ Leuven & Saint-Luc Brussel)
WELZIJN MASSAGES
Massages schenken aan de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. Bepaalde massagetechnieken aanleren aan de ouders, helpt hen op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind. (UZ Leuven)
WORKSHOPS VOOR OUDERS
Een 4-daagse workshop schenken aan ouders die zich met hart en ziel hebben geïnvesteerd in de begeleiding van hun kind met kanker. Wanneer deze intense begeleiding eindigt, wanneer het kind weer naar school gaat, voelen veel ouders zich opgelucht en gelukkig, maar tegelijkertijd ook een beetje verloren, hulpeloos en gedesoriënteerd. Prioriteiten zijn veranderd. Ze zijn niet helemaal dezelfde meer. Keloa is het initiatief van een moeder wiens kind kanker heeft gehad. Als psychopedagoge en psychologe van opleiding, creëerde ze de workshop waaraan ze graag had willen deelnemen als het dagelijkse leven stilaan zijn loop herneemt. De workshop biedt ouders de mogelijkheid om hun ervaring te verwoorden, op verschillende niveaus te verwerken, er zin aan te geven, waardering toe te kennen aan de afgelegde weg en opnieuw energie en een levensevenwicht te vinden. (Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)
SNOEZELKAR
Een welzijnsbubbel creëren rond het ziekenhuisbed van de patiëntjes tijdens de zwaarste kankerbehandelingen dankzij een snoezelkar op wieltjes. De snoezelkar, met al haar accessoires, schept een rustgevende, ontspannende sfeer in de kamer, bevordert prettige gevoelens en jaagt angst, stress en boosheid weg. De 5 zintuigen worden geprikkeld door muziek, zachte lichteffecten, tactiele en olfactieve sensaties. Het multidisciplinair team van kinesitherapeuten, psychologen, muziektherapeuten, ergotherapeuten en de spelbegeleiders ondervindt het positief effect van snoezeltherapie bij de kankerpatiëntjes (UZ Leuven)