Projecten 2024

KANJERKETTING
Kanjerkralen schenken aan de kankerpatiëntjes. Elke kraal staat symbool voor een medische handeling, een fase van de behandeling, een gebeurtenis (chemotherapie, radiotherapie, punctie, transfusie, transplantatie, haaruitval, …). Elke kraal moedigt aan. Elke kraal is een kleine beloning die vooruit helpt. De aan elkaar geregen Kanjerkralen vormen een Superheld-ketting die de vooruitgang van de behandeling illustreert en het persoonlijk en krachtig verhaal van elke jonge patiënt vertelt. (UZ Leuven, Saint-Luc Brussel, Kinderziekenhuis Bruxelles, Protontherapie Centrum, Citadelle Ziekenhuis Luik, Clinique MontLégia Luik & CHL KannerKlinik Luxemburg)

VIRTUELE REALITEIT
De virtual reality kits bestendigen die Run for Hope sinds 2018 geïmplementeerd heeft, door de jaarlijkse licentievergoeding te betalen. Virtual reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van de angst, het verzachten van de pijn en het verminderen van het ongemak van de patiënt tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke zorg. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. (Saint-Luc)

GROTE AQUARIUMS
De grote aquariums onderhouden die Run for Hope geïnstalleerd heeft in UZ Leuven e Saint-Luc Brussel. Een minutieus en regelmatig onderhoud van de aquariums door een professional is essentieel in een ziekenhuisomgeving.
Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en beperkt het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen. (UZ Leuven & Saint-Luc Brussel)

WELZIJN MASSAGES
Massages schenken aan de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. Bepaalde massagetechnieken aanleren aan de ouders, helpt hen op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind. (UZ Leuven)

HOPE BOX
Een mooie box vol attenties schenken aan de jonge patiënten en hun familie om goed voor zichzelf te zorgen, hun kracht te behouden en in beweging te blijven tijdens de behandeling. Deze doos is bedacht door ouders wiens kind kanker heeft gehad. Deze box biedt steun, troost, kracht en moed bij de start van de behandeling en deelt concrete tips die het dagelijks leven verzachten.. (Saint-Luc Brussel, Kinderziekenhuis Brussel, Citadelle Ziekenhuis Luik & Clinique MontLégia Luik)

MATÉRIEL DE DÉTENTE
Sportuitrusting en groepsspellen aanbieden om beweging aan te moedigen, stress te verminderen en woede te kanaliseren. Ook het aanbieden van snoezelmateriaal om een rustgevende sfeer te creëren, ontspanning te bevorderen en angst te verdrijven. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel)