SOLIDAIRE VOETBAL DENIS MEYERS x RUN FOR HOPE

Covid-19 en de huidige gezondheidsmaatregelen verergeren het isolement en de angst van kinderen met kanker, hun ouders, broers en zussen. Meer dan ooit willen we hen ondersteunen, hun dagelijks leven verzachten en hun behandeling humaniseren.

Hoe ? Met de verkoop van een solidaire voetbal.

De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan projecten op de kinderhemato-oncologie afdeling van onze 3 partnerziekenhuizen.
We verkopen onze voetballen aan 35 € stuk.
Voor elke gekochte voetbal, wordt 10 €* gedoneerd aan de ziekenhuizen. 

* Minimumbedrag per voetbal, dit kan oplopen afhankelijk van het bestelde volume. Als we de mijlpaal van 1000 voetballen overschrijden, wordt 15 € per voetbal gedoneerd aan de ziekenhuizen.

>>>>> KOOP EEN OF MEERDERE VOETBALLEN <<<<<

X

DE KRACHT VAN WOORDEN

HOPE, LOVE, COURAGE, … Dit zijn woorden die nog intenser worden wanneer ze uitgesproken worden door kinderen met kanker. Je beseft dan dat deze woorden kracht in zich dragen : ze troosten, geven hoop, ontroeren, sensibiliseren, moedigen aan, … In moeilijke tijden brengen woorden ons terug naar het nu, maken ons wakker en schudden ons door elkaar. Pas dan wordt hun ware betekenis duidelijk. Deze voetbal vol woorden vervoert, raakt en brengt een andere kijk op het leven. Een sportieve intermezzo, vreugde, hoop en nieuwe projecten.
Deze voetbal, deze woorden, deze kinderen, jij en wij … hebben kracht !

Door deze voetbal te kopen, steun je heel concrete projecten die de levenskwaliteit en het welzijn van kinderen met kanker verbeteren.
.

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE VOETBAL

Onze voetbal wordt in Indië gemaakt, in een fair-trade fabriek. De materialen die tijdens de productie worden gebruikt, bevatten geen ftalaten en de gebruikte verven voldoen aan de Europese normen voor spellen en speelgoed (EN-71-inkten). Onze voetbal voldoet aan de internationale wedstrijdnormen. Het is een voetbal van Match-kwaliteit.

LEVERING VAN DE BALLEN 

We rekenen 6 weken voor de productie
en 8 weken voor het transport.

De bestelde en betaalde voetballen komen dus
eind februari 2022 in België aan,
bij Run for Hope
Hoevestraat 11 te 3090 Overijse


Mogelijkheid om de voetballen per post te versturen
(enkel in België !). De verzendkosten zijn voor rekening
van de kopers (+ 7,50 €).

Voor alle bestellingen vanuit het buitenland, verwijzen we graag door naar de webshop van onze partner Rebond : www.rebond-project.com

WAARVOOR DIENT HET GELD ?

1 gekochte bal  = 10 €* voor de 2021 projecten van Run for Hope op de kinderhemato-oncologie afdelingen van UZ Leuven, Saint-Luc Brussel en het Kinderziekenhuis Brussel.

* Minimumbedrag per voetbal, dit kan oplopen afhankelijk van het bestelde volume. Als we de mijlpaal van 1000 voetballen overschrijden, wordt 15 € per voetbal gedoneerd aan de ziekenhuizen.

PROJECTEN

VIRTUELE REALITEIT
De virtual reality kits die Run for Hope in 2018 gefinancierd heeft, bestendigen door de jaarlijkse licentievergoeding van de Oncomfort-software te betalen.
Virtual reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van de angst, het verzachten van de pijn en het verminderen van het ongemak van de patiënt tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke zorg. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. Het is een vorm van virtuele hypnose. (Saint-Luc Brussel)

KANJERKETTING
Kinderen in kankerbehandeling aanmoedigen met kanjerkralen. Na elke ingreep (chemotherapie, radiotherapie, operatie, bloedtransfusie, beenmerg transplantatie, …), krijgt het kind een bijhorende kraal die symbool staat voor de ingreep. Al deze kralen vormen samen een mooie en kleurrijke ketting die het ziektetraject van het kind weergeeft. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel & Saint-Luc Brussel)

SNOEZELMOBIEL
Een moment van rust en ontspanning schenken aan de zwakste en meest fragiele patiëntjes, evenals aan kinderen in de palliatieve zorg. De Snoezelmobiel komt thuis bij het zieke kind en zijn gezin om, gedurende 4 dagen, een rustgevende, ontspannende en veilige ruimte te bieden waar de 5 zintuigen geprikkeld worden door muziek, zachte lichteffecten, tactiele en olfactieve sensaties. Een welzijnsbubbel op wielen, door de vereniging Casa Magnolia ingericht tot een heuse snoezelruimte, in een ziekenwagen geschonken door de brandweer van Overijse. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel & Saint-Luc Brussel)

WORKSHOPS VOOR OUDERS
Een 4-daagse workshop schenken aan ouders die zich met hart en ziel hebben geïnvesteerd in de begeleiding van hun kind met kanker. Wanneer deze intense begeleiding eindigt, wanneer het kind weer naar school gaat, voelen veel ouders zich opgelucht en gelukkig, maar tegelijkertijd ook een beetje verloren, hulpeloos en gedesoriënteerd. Prioriteiten zijn veranderd. Ze zijn niet helemaal dezelfde meer. Keloa is het initiatief van een moeder wiens kind kanker heeft gehad. Als psychopedagoge en psychologe van opleiding, creëerde ze de workshop waaraan ze graag had willen deelnemen als het dagelijkse leven stilaan zijn loop herneemt. De workshop biedt ouders de mogelijkheid om hun ervaring te verwoorden, op verschillende niveaus te verwerken, er zin aan te geven, waardering toe te kennen aan de afgelegde weg en opnieuw energie en een levensevenwicht te vinden. (Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)

OVER DE PROJECTEIGENAARS 

RUN FOR HOPE

Run for Hope is een team van 250 lopers die elk jaar de 20km door Brussel lopen ten voordele van kinderen en jongeren met kanker. 

Run for Hope-lopers geven extra draagwijdte aan elke afgelegde kilometer door fondsen te werven om projecten te financieren die het dagelijks leven van jonge patiënten verzacht, hun welzijn en kwaliteit van leven verbetert, zowel tijdens als na de behandeling.

Onze aanpak is 100% vrijwillig en donaties worden 100% besteed aan de verwezenlijking van de geselecteerde projecten binnen de 3 partnerziekenhuizen.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan ons filantropisch initiatief.

DENIS MEYERS

Kunstenaar Denis Meyers heeft met een warm hart en veel enthousiasme zijn talent en liefde voor woorden ten dienste gesteld van kinderen met kanker.
We hebben aan een tiental kankerpatiëntjes, opgenomen in het ziekenhuis, gevraagd welke woorden hen kracht en moed geven om de ziekte en de behandeling te doorstaan.
Denis Meyers heeft zijn eigen woorden van steun en hoop aan de lijst toegevoegd en heeft ze vervolgens met zijn herkenbare, krachtige en intuïtieve typografie over alle facetten van de voetbal geschilderd.

Het resultaat is een solidaire voetbal met een boodschap vol hoop en emoties, die iedereen zich eigen kan maken.

REBOND

Als geêngageerde speler in de sportwereld, mobilisera Rebond zich met ons mee ! 
Hun project : van de sportbal een origineel en ecologisch verantwoord object maken.

BEDANKT ! 

Zonder jullie bestaan onze projecten niet !
Jullie zijn de geweldige supporter van onze acties ten voordele van kinderen en jongeren met kanker en de vaandeldragers van onze mooie gemeenschap.

Jullie steunen onze projecten door deze solidaire voetbal te kopen !

Namens het hele Run for Hope-team : BEDANKT !

>>>>> KOOP EEN OF MEERDERE VOETBALLEN <<<<<