Wie zijn we ?

We zijn een team lopers waarvan de leden, van dichtbij of van ver, geconfronteerd werden met kinderkanker.

Samen komen we in beweging om de kankerpatiëntjes, hun ouders, broers en zussen, in de best mogelijke omstandigheden, door deze zware beproeving heen te helpen.

De diagnose van kanker bij een kind is een zware klap en een enorme uitdaging voor een gezin. De behandeling van kinderkanker is lang, ingrijpend en zwaar. Genezing staat natuurlijk op de eerste plaats.  Maar naast de medicijnen, dragen ook beweging, voeding, slaap, psychosociale ondersteuning, … bij tot een voorspoedig herstel.

80% van de jonge patiënten geneest maar veel houden aan de ziekte of de behandeling blijvende schade over.

Waarom lopen we ?

We lopen omdat we willen dat ieder kind met kanker de allerbeste zorg krijgt en geneest met optimale kwaliteit van leven op lange termijn !

Al lopend zamelen we fondsen in om het volgende te financieren :
– projecten die het welzijn en de kwaliteit van leven van de kinderen en de jongeren met kanker bevorderen, zowel tijdens als na de behandeling;
– projecten die de ouders, broers en zussen begeleiden tijdens de behandeling maar ook als het kind niet meer beter kan worden;
– projecten gericht op de ontwikkeling van het zieke kind : ludieke en didactische activiteiten, creatieve workshops en momenten van ontspanning binnen het ziekenhuis en er buiten;
– de aankoop van medisch ‘comfort’-apparatuur die de behandeling verbetert, bepaalde neveneffecten vermindert en de pijn verzacht, apparatuur dat niet vergoed wordt door de sociale zekerheid;
– onderzoek en innovatie op het gebied van kinderkanker.

Onze aanpak

Projecten selecteren
We selecteren heel zorgvuldig projecten die een grote impact hebben op de kinderen en jongeren met kanker. Deze projecten beantwoorden aan de objectieven van onze filantropische actie:
– jonge kankerpatiënten, in de best mogelijke omstandigheden, door de zware beproeving heen helpen,
– hun welzijn en kwaliteit van leven verbeteren tijdens en na de behandeling,
– de pijn verzachten,
– ondanks de ziekte, aandacht schenken aan hun persoonlijke ontwikkeling,
– hun ouders, broers en zussen ondersteunen.

De selectie gebeurt in nauwe samenwerking met de kinderhemato-oncologen.
De selectie houdt eveneens rekening met de behoeften uitgedrukt door de jonge patiënten in behandeling en in remissie en hun ouders.

‘Pro bono’ en donaties 100% besteed aan de projecten
De donaties worden 100% besteed aan de verwezenlijking van de projecten. Onze aanpak is 100% vrijwillig en onze teamsponsors nemen 100% van de onkosten van het team op zich (team T-shirts van de lopers, stand, verfrissingen en snacks na de race, administratieve kosten, rekeningkosten, …).

Steun van de Koning Boudewijnstichting
De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan ons project en beheert het administratieve luik van onze filantropische actie : beheer van de rekening, fiscaal attesten en doorstorten van de ingezamelde giften naar de geselecteerde projecten.

Deze administratieve ondersteuning laat ons toe meer aandacht te kunnen schenken aan de behoeften van de jonge patiënten en hun ouders op het terrein.

Transparantie en delen
We volgen de hele implementatie van de projecten op en zorgen voor het naleven van de deadlines en het budget.

Opdat de schenkers de ware impact van hun donatie zouden kunnen ervaren, informeren we hen op regelmatige basis via onze website en de sociale media. We nodigen hen graag uit om, op het terrein, de projecten die geïmplementeerd werden door hun vrijgevigheid, te ontdekken.

Partnerziekenhuizen

Ons verhaal en organisatie

Run for Hope werd opgericht in 2017, op initiatief van Véronique Forgeur.
Ze besloot een team lopers samen te stellen en deel te nemen aan de 20km door Brussel om fondsen te werven ter ondersteuning en begeleiding van  kinderen met kanker. Antoine de Spoelberch sloot zich datzelfde jaar aan. Samen structureerden ze de vereniging en huisvestten die binnen de Koning Boudewijnstichting. Vrienden engageerden zich eveneens en vervoegden dit geweldig filantropische avontuur: Daphné Mertens, Fran Miolée, Mario Vermeersch, Marie de Biolley, Marie Wolters, Sibylle Hausman.

We doen dit allen op vrijwillige basis, in onze vrije tijd, met heel ons hart.

Al lopend hebben we al meer dan 600 000€ ingezameld en tal van projecten gefinancierd die het dagelijks leven verzachten, het welzijn verbeteren en de levenskwaliteit van jonge patiënten bevorderen.