Ons verhaal en organisatie
Véronique Forgeur
Antoine de Spoelberch
Daphné Mertens
Fran Miolée
Hélène Janssen
Louis Kindt
Marie de Biolley

2017

Run for Hope werd opgericht in 2017, op initiatief van Véronique Forgeur. Nauw getroffen door kinderkanker, beslist ze een team lopers samen te stellen en deel te nemen aan de 20km door Brussel om fondsen te werven om kinderen en jongeren met kanker te steunen en te begeleiden. Talrijke vrienden mobiliseren zich en zeer snel wordt de sportieve uitdaging een fantastisch filantropisch avontuur.

28 mei 2017 : een team van meer dan 50 lopers loopt de 20km door Brussel en zamelt op die manier, bij meer dan 300 schenkers, meer dan 37 000€ in, ten voordele van de afdeling kinderhemato-oncologie van de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel. Met dit bedrag werden meerdere projecten gefinancierd en geïmplementeerd :
– een zorg- en welzijnszaal,
– een nieuwe batterij neurologische en logopedische testen,
– een openlucht uitstap,
– een Sinterklaasfeest,
– de financiering voor het jaar 2017 van de praatgroep voor families van kinderen die de strijd tegen kanker verloren hebben.

Antoine de Spoelberch, vervoegt, onmiddellijk na zijn 20km door Brussel te hebben gelopen, het team management om zijn 20 jaar ervaring in de zakelijke bankwereld ten gunste te stellen van de financiële aspecten van het team.

2018

Run for Hope groeit en voor de 2de editie van de 20km door Brussel, beslist het team te lopen voor de afdeling kinderhemato-oncologie van 2 ziekenhuizen : het Universitair Ziekenhuis Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel.

Daphné Mertens, geraakt door dit goede doel, vervoegt het team management.

Hélène d’Udekem, nauw getroffen door kinderkanker, vervoegt het team management. Hélène si betrokken bij de selectie van de projecten en de opvolging van van hun implementatie binnen CU Saint-Luc.

Fran Miolée, eveneens nauw getroffen door kinderkanker, vervoegt het team management. Fran is betrokken bij de selectie van de projecten en de opvolging van hun implementatie binnen UZ Leuven.

27 mei 2018 : een team van meer dan 180 lopers loopt de 20km door Brussel en zamelt op die manier, bij meer dan 900 schenkers, meer dan 75 000€ in, ten voordele van de afdelingen kinderhemato-oncologie van het Universitaire Ziekenhuis Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel. Met dit bedrag werden meerdere projecten gefinancierd en geïmplementeerd :
– 1 jaar muziektherapie in het ziekenhuis (UZ Leuven),
– financiële steun aan het project ‘The Donkey Campus’ van de vzw De Kampenhoeve,
– 2 virtual reality headsets (CU Saint-Luc),
– 1 jaar kanjerkralen voor de kanjerketting (CU Saint-Luc),
– een 1ste deel van de financiering van de tuin in het toekomstig Koning Albert II Instituut (CU Saint-Luc),
– 2 morfinepompen van de laatste generatie,
– revalidatiemateriaal, taal- en ontwikkelingsspelletjes, logopedische testen, … (CU Saint-Luc),
– financiële steun aan de vzw La Boite à Courage (CU Saint-Luc).

30 september 2018 : Team Mamyvette, junior team van Run for Hope, bestaande uit 50 kinderen (jonge patiënten in remissie en genezen, alsook hun neven, nichten en beste vrienden) neemt deel aan de 1ste editie van de solidariteitsrace Run to Kick. De kinderen hebben 2, 5 of 10km gelopen en, samen met de gulle steun van Mamyvette,  10 000€ ingezameld om onderzoek op gebied van kinderkanker te bevorderen.

2019

Run for Hope blijft groeien en voor de 3de editie van de 20km door Brussel beslist het team opnieuw te lopen voor de afdelingen kinderhemato-oncologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc Brussel. Run for Hope beslist eveneens te lopen voor organisaties die, buiten het ziekenhuis, familieleden (ouders, grootouders, broers en zussen) van kankerpatiëntjes begeleiden.

Stefanie Vyncke, nauw getroffen door kinderkanker, vervoegt het team management. Stefanie is, samen met Fran, betrokken bij de selectie van de projecten en de opvolging van hun implementatie binnen UZ Leuven.