Projecten 2022
.

KANJERKETTING
Kinderen in kankerbehandeling aanmoedigen met kanjerkralen. Na elke ingreep (chemotherapie, radiotherapie, operatie, bloedtransfusie, beenmergtransplantatie, …), krijgt het kind een bijhorende kraal die symbool staat voor de ingreep. Al deze kralen vormen samen een mooie en kleurrijke ketting die het ziektetraject van het kind weergeeft. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel & Saint-Luc Brussel) 

VIRTUELE REALITEIT
De virtual reality kits bestendigen die Run for Hope in 2018 gefinancierd heeft door de jaarlijkse licentievergoeding van de Oncomfort-software te betalen. Virtual reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van de angst, het verzachten van de pijn en het verminderen van het ongemak van de patiënt tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke zorg. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. Het is een vorm van virtuele hypnose. (Saint-Luc Brussel)

HET AVONTUUR VAN JULES, EEN VERHAAL OM LEUKEMIE TE BEGRIJPEN
Een stripverhaal schenken dat ontworpen werd door een hemato-oncologie team. Het stripverhaal vertelt het parcours van Jules, 8 jaar, vanaf de diagnose van zijn ziekte, leukemie, tot zijn herstel. Dit boekje is bedoeld voor leukemiepatiëntjes maar helpt eveneens de ouders de ziekte van hun kind beter te begrijpen. (Saint-Luc Brussel)

AQUARIUMS
De grote aquariums onderhouden die Run for Hope in 2020 en 2021 financierde binnen de hemato-oncologie afdeling van UZ Leuven en Saint-Luc Brussel. Een minutieus en regelmatig onderhoud van de aquariums door een professional is essentieel in een ziekenhuisomgeving.
Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en beperkt het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen. (UZ Leuven & Saint-Luc Brussel)

MEDI TEDDY
Beertjes schenken die de infuuszakken (baxters) met chemo, medicijnen, bloed verbergen en de patiëntjes geruststellen. Deze beertjes zijn ontworpen door een 12-jarig Amerikaans meisje dat aan een auto-immuunziekte lijdt en op het idee kwam tijdens een van haar vele ziekenhuisopnames tijdens haar behandeling. Op de witte buik van de beertjes kunnen het zorgteam en de ouders lieve, aanmoedigende moedigende woorden schrijven. (UZ Leuven, Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)

WELZIJN MASSAGES
Massages schenken aan de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. Bepaalde massagetechnieken aanleren aan de ouders, helpt hen op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind. (UZ Leuven)

HOPE BOX
Een mooie box vol attenties schenken aan de jonge patiënten en hun familie om voor zichzelf te zorgen, op krachten te blijven en in beweging te blijven tijdens de behandeling. Deze doos is ontworpen door ouders wiens kind kanker heeft gehad. Deze box geeft steun, troost, kracht en moed bij de start van de behandeling en deelt concrete tips die het dagelijks leven verzachten. (Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)

WORKSHOPS VOOR OUDERS
Een 4-daagse workshop schenken aan ouders die zich met hart en ziel hebben geïnvesteerd in de begeleiding van hun kind met kanker. Wanneer deze intense begeleiding eindigt, wanneer het kind weer naar school gaat, voelen veel ouders zich opgelucht en gelukkig, maar tegelijkertijd ook een beetje verloren, hulpeloos en gedesoriënteerd. Prioriteiten zijn veranderd. Ze zijn niet helemaal dezelfde meer. Keloa is het initiatief van een moeder wiens kind kanker heeft gehad. Als psychopedagoge en psychologe van opleiding, creëerde ze de workshop waaraan ze graag had willen deelnemen als het dagelijkse leven stilaan zijn loop herneemt. De workshop biedt ouders de mogelijkheid om hun ervaring te verwoorden, op verschillende niveaus te verwerken, er zin aan te geven, waardering toe te kennen aan de afgelegde weg en opnieuw energie en een levensevenwicht te vinden. (Saint-Luc Brussel & Kinderziekenhuis Brussel)

DRINGENDE HULP AAN OEKRAÏENSE KINDEREN MET KANKER
Ondersteuning en directe hulp bieden aan jonge patiënten die in de Belgische ziekenhuizen aankomen om hier hun behandeling voort te zetten of te beginnen.