Projecten 2025

VIRTUELE REALITEIT
De virtual reality kits bestendigen die Run for Hope sinds 2018 geïmplementeerd heeft, door de jaarlijkse licentievergoeding te betalen. Virtual reality opent nieuwe wegen voor het verminderen van de angst, het verzachten van de pijn en het verminderen van het ongemak van de patiënt tijdens stressvolle, invasieve of pijnlijke zorg. Het kind wordt ondergedompeld in een ontspannende omgeving. (Saint-Luc Brussel, Kinderziekenhuis Brussel)
KANJERKETTING
Kanjerkralen schenken aan de kankerpatiëntjes. Elke kraal staat symbool voor een medische handeling, een fase van de behandeling, een gebeurtenis (chemotherapie, radiotherapie, punctie, transfusie, transplantatie, haaruitval, …). Elke kraal moedigt aan. Elke kraal is een kleine beloning die vooruit helpt. De aan elkaar geregen Kanjerkralen vormen een Superheld-ketting die de vooruitgang van de behandeling illustreert en het persoonlijk en krachtig verhaal van elke jonge patiënt vertelt. (UZ Leuven, Saint-Luc Brussel, Kinderziekenhuis Brussel, Protontherapie Centrum, Citadelle Luik, MontLégia Luik & CHL KannerKlinik Luxemburg)
WELZIJN MASSAGES
Massages schenken aan de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis om de pijn en de bijwerkingen van de behandeling te verzachten. Bepaalde massagetechnieken aanleren aan de ouders, helpt hen op een veilige en positieve manier om te gaan met het vaak geplaagde lichaam van hun ziek kind. (UZ Leuven)
GROTE AQUARIUMS
De grote aquariums onderhouden die Run for Hope geïnstalleerd heeft in UZ Leuven, Saint-Luc Brussel en MontLégia Luik. Een minutieus en regelmatig onderhoud van de aquariums door een professional is essentieel in een ziekenhuisomgeving.
Het leven onder water observeren heeft een relaxerend effect en beperkt het ongeduld van jonge patiënten tussen de verschillende zorgen en consultaties. Het aquarium wordt al snel een plek om elkaar te ontmoeten, om naartoe te wandelen en om te ontspannen. (UZ Leuven, Saint-Luc Brussel & MontLégia Luik)
PSYCHOLOGISCHE ONDERSTEUNING DOOR THERAPIE MET DIEREN
Zoveel mogelijk sessies diertherapie schenken aan de kankerpatiëntjes. Kankerbehandeling veroorzaakt bij sommige kinderen angstaanvallen, verlies van zelfvertrouwen, terugtrekking en moeite met het uitdrukken van emoties. Diertherapie kan deze kinderen helpen. De sessies worden begeleid door psychologen en psychotherapeuten gespecialiseerd in diertherapie. Zij beogen een verandering, een onthulling, een geruststelling. De dieren (Yuki en Truffe de honden, Pluche, Scofield, Nougaty en Sumo de konijnen) die op bezoek komen in het ziekenhuis, volgen een zeer strikt gezondheids-, en hygiëneprotocol met laboratoriumanalyses, uitgebreide vaccinatie en een zeer zorgvuldige en specifieke voorbereiding vóór elke sessie. (Saint-Luc Brussel)
HOPE BOX
Een mooie box vol attenties schenken aan de jonge patiënten en hun familie om goed voor zichzelf te zorgen, hun kracht te behouden en in beweging te blijven tijdens de behandeling. Deze doos is bedacht door ouders wiens kind kanker heeft gehad. Deze box biedt steun, troost, kracht en moed bij de start van de behandeling en deelt concrete tips die het dagelijks leven verzachten.. (Saint-Luc Brussel, Kinderziekenhuis Brussel, Citadelle Luik, MontLégia Luik & CHL KannerKlinik Luxemburg)
ONTSPANNINGSAPPARATUUR
Sportuitrusting en groepsspellen aanbieden om beweging aan te moedigen, stress te verminderen en woede te kanaliseren. Ook het aanbieden van snoezelmateriaal om een rustgevende sfeer te creëren, ontspanning te bevorderen en angst te verdrijven. (UZ Leuven, Kinderziekenhuis Brussel, Saint-Luc Brussel, Citadelle Luik, MontLégia Luik & CHL KannerKlinik Luxemburg)
KELOA WORKSHOPS
4-daagse workshops schenken ouders. Ouders begeleiden hun kind met kanker met hart en ziel. De prioriteit ligt bij hem, al de rest wordt tussen haakjes geplaatst. Wanneer deze begeleiding eindigt, wanneer het kind terug naar school keert, voelen veel ouders zich enerzijds heel gelukkig en anderzijds een beetje verloren, hulpeloos, gedesoriënteerd. De prioriteiten zijn veranderd. Ze zijn niet helemaal dezelfde meer. Keloa is het initiatief van een moeder wiens kind kanker heeft gehad. Psycho-pedagoge en psychologe van opleiding, creëerde zij de workshop waaraan zij graag had deelgenomen wanneer het dagelijkse leven geleidelijk haar loop hervat. De workshop biedt de ouders de mogelijkheid aan om hun ervaringen te verwoorden en te integreren op verschillende niveaus, terug energie en een levensevenwicht te vinden. (Kinderziekenhuis Brussel, Saint-Luc Brussel, Citadelle Luik & MontLégia Luik)